Kategóriák
Blog Hímzésminta Inspiráció

A 2018-as év színe az ultraibolya

A Panton vállalat szakemberei minden évben kiválasztják az év színét, ami nagy hatással lesz az adott év divatjára, akár a lakberendezés, akár a divat, akár a művészetről beszélünk.Idén egy  kimondottan merész, misztikus, ezoterikus színre esett a választás. 2018-as év színe az ultraibolya lett. Így akik szeretik a lila színt és árnyalatait, idén kiélhetik kreativitásukat.

A Panton vállalat ezt a színt provokatív és átgondolt lila árnyalatként írja le,amely egyéniséget és spiritualitást testesít meg, valamint tükrözi a világ bonyolultságát amiben élünk.

Az ultraibolya a változás színe, ami valami újat hoz, megkövetelve, hogy a múltat el kell engedni. Ez a szín impulzusokat ad a változásokhoz.

„Egy olyan időszakban élünk, melyben különösen szükségünk van a képzelőerőre és a találékonyságra. Ez a kreatív inspiráció jelenik meg a Pantone 18-3838 kódjelű árnyalatában, amely egy kék alapú lila. Ez magasabb szintre emeli a tudatosságunkat és alkotói lehetőségeinket. Az új technológiák és a világegyetem felfedezésétől, a művészeten és a spiritualitáson át az ultraibolya fényt derít az eljövendőre” – mondja Leatrice Eiseman, a cég igazgatója.

A lila színt Te is használhatod a hímzéseidnél. A lehetőségek határtalanok. Készíthetsz lakásdekorációt, mint konyharuha, edényfogó, még a függönyeidnek is adhatsz lilás árnyalatú hímzéseket. De alkalmazhatod blúzokon, ruhákon is.

Alább láthatsz  hímzéseket a lila árnyalatával. A palettákat saját magam készítettem, a hímzések a Bernina által tervezettek, ha van Bernina szoftvered Neked is megvannak, én átszíneztem őket. Ha túl soknak tartod a lilát, akkor alkalmazhatod más színekkel is kombinálva.

 

 

 

A képeket a Pinterestről töltöttem le, a cikk forrás https://www.pantone.com/color-of-the-year-2018

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük