Amit a keretekről érdemes tudni

Mi is a keret, mi a szerepe a hímzésnél? Mondhatjuk, hogy a hímzőgép egyik legfontosabb tartozéka.

Keretbe feszítjük be azt az alapanyagot, készárút, amit  meg szeretnénk hímezni. Majd ezt helyezzük a hímzőgép keretmozgatójába. Ezt fogja a gép a program alapján ,,mindenféle”  irányba mozgatni a gépbe táplált hímzőprogram alapján, és így szépen kialakul a hímzés az anyagon.

A hímzés nagysága meghatározza a keret méretét, illetve a keret mérete meghatározza, hogy maximum mekkora hímzést tudunk készíteni a gépünkkel.  Ezért nagyon fontos, hogy gépünkhöz milyen méretű keretek tartoznak, illetve milyen méretű kereteket lehet még hozzá pluszban vásárolni. Hiszen a keret mérete szabhat határt ötleteinknek, kreativitásunknak.

Különféle márkájú gépeknek  különböző méretű kereteik vannak. A gyártók inch-ben vagy mm-ben határozzák meg a méreteket.

Érdemes tudni, hogy a legtöbb interneten vásárolható, vagy ingyenesen letölthető minták általában 4”×4” vagy 5”×7”, azaz 100×100mm és 130×180mm méretű keretekhez készítik.

Még megemlítenék egy fontos keretet, ez pedig a sapkakeret, amivel profi módon tudsz baseball sapkát hímezni.  Igaz, hogy lehet sapkát hímezni egy egytűs hímzőgépen is (pl. varróhímző gépen), viszont elég macerás, hosszadalmas, és nem utolsó sorban könnyen elvéthető a hímzés helye a sapkán.

Azért itt egy video, amiben láthatod ezt a technikát. https://www.youtube.com/watch?v=ku12NmFgYMc

Ha csak a családnak akarsz néha-néha egy-egy sapkát hímezni, akkor ez is működik, de ha szeretnél akár rendelésre is dolgozni, akkor érdemes olyan gépet vásárolni, amire felszerelhető a sapkakeret.

Vélemény, hozzászólás?

Név *
Email *
Honlap