Kategóriák
Egyéb Minták Online tanfolyam Szoftver

Bernina DesignerPlus8 Online Tanfolyam

Jövő héten kapják meg a tanfolyamon résztvevők az ELSŐ BERNINA TANFOLYAM  utolsó online leckéjét. Azt gondolom, hogy ez a tanfolyam mindenkit sok-sok élménnyel gazdagított. A tanulókat, és engem is egyaránt.

Az első nehézségek

 

Büszke vagyok a tanulóimra, mert a kezdeti nehézségeket leküzdve, mint

  • ismerkedés a szoftverrel,
  • nem tudok angolul,
  • nem tudok a hímzőgépre menteni,
  • miért nem látja a hímzőgép a mintámat,
  • összehúzza az anyagot a gép,
  • nem jó az öltésbeállítás,
  • nem megfelelő tű és alátéthasználat, stb.

és az első sokkon túl, folyamatosan dolgozták fel a tananyagot, és küzdöttek,nem adták fel. Kérdeztek, én válaszoltam, próbáltam a tőlem telhető legjobb módon ott állni mellettük és segíteni őket.

“Elkészültem én is azzal a fán ülő bagollyal!  Reggel óta szerkesztettem, már a sírógörcs kerülgetett, mert megint gondom volt a konvertálással.Megint nem fogadta el, a keretet állítanom kellett,a lábainál kiírta, hogy az nekem nem engedélyezett. de még most sem tudom hogy is csináltam. Egyszer felálltam a gép mellől és megettem egy Balaton szeletet, és utána minden sikerült! Szóval még nem kezdem a harmadik leckét, mert a békát is megszerkesztem. ” B.M

DE megoldottunk minden felmerülő problémát, és egy nagyon jó kis facebook csoport is kialakult, egy igazi egymást segítő és támogató közösség!

Itthon a gép előtt olvasva a csoport bejegyzéseit, látva a munkákat, szinte magam előtt láttam, ahogy otthon szerkesztenek a tanulók, nézik a videóimat, olvassák a tananyagot, néha a fejüket vakarva, néha elkeseredve,  DE aztán jön az új reménysugár, mert megértik, ráéreznek az ízére,  és végül csillogó szemmel mutatják szeretteiknek az alkotást, amiért keményen megdolgoztak.

“Tudom hogy vannak még benne hibák, de az enyém, és élvezem, hogy el tudtam készíteni”

“Ez a mai nap tanulságos volt & hasznos sok dologra ráébredtem. Ahogy szerkesztettem – meg hímeztem, láttam a hibát. Újból szerkesztettem & felfedeztem az öltés irányt a sűrűséget & talán az  OK és  APPLY gombot is, hogy melyiket mikor ! Talán elkaptam az izzét a szerkesztésnek ! Ez egy új lendület ! Köszönöm!” M.E.

Hihetetlen, de én ugyanúgy örülök és büszke vagyok a munkáikra, mint Ők a sajátjukra!!!

 

A tanulók mondták 

 

“Hogy mi a véleményem a tanfolyamról? Számomra hatalmas élmény! Mindig szerettem a kreativitásom határai feszegetni, most új lehetőségeket kaptam. Az anyag érthető logikus könnyen követhető, még egy ilyen begyepesedett nagymamának is. Szeretem csinálni, szeretek vele “molyolni” amíg olyan nem lesz amilyet elképzeltem. Talán szentségtörés de jobban tetszett ez a fajta alkotás mint mint maga a hímzés. Külön köszönöm Zsuzsa Neked, hogy a nap bármely szakában figyelted a csoportot, segítettél akár hét végén is. Örülök hogy itt lehetek, és nagyon várom a folytatást.”  Szőnyi Istvánné Kati

 

“Hogy miért is jelentkeztem? Nos egyszerü lenne azt mondani , mert kaptam egy himzőgépet.De valójában azért kaptam a gépet mert a saját készítésű textiljeimre szerettem volna a logómat felvarrni és ezt nem egy szimpla cimke formájában akartam megtenni. Ehhez kaptam a gépet és adta magát a dolog, hogy akkor himezhetnék mintákat is. De jött a nagy kérdés, hogy hol is lehetne ezt megtanulni? Hosszas keresgélés után jókor voltam jó helyen amikor megismertem Zsuzsát aki rögtön reménysugarat adott azzal, hogy elmondta épp egy tanfolyam indítása elött áll, így nem is volt többé kérdés, hogy én bizony jelentkezem. És nagyon nem bántam meg! A kezdeti nehézségek után magam is meglepődtem, hogy mennyire tanulható egy dolog ha van aki a kezemet fogja. Mert bizony kellett fogni! Zsuzsa mindig ott állt készen a válasszal mikor megszorultam, akár a program kezelésében akár a szerkesztésben. A kezdeti félelmem, hogy mit fogok kezdeni egy angol programmal, mikor egy kukkot sem tudok angolul, elmúlt. Mennyire itt csengenek Zsuzsa szavai a fülemben mikor erre a kérdésemre megnyugtató válaszként azt mondta, hogy a 2. lecke után észre sem fogom venni, hogy nem magyar a program. És valóban. Mikor kapunk egy utasítást hogy mit mivel, vagy mennyire állítsunk be, na nem mondom hogy rutinból de tudom hol keressem.Milyen Plusszt kaptam?? Az egy másik vonal a kreativitás vonalán,Az eredeti program mellé kaptam egy olyan programot is ami ahhoz a vonalhoz elengedhetetlen így ezt is a sorsnak tudom be hogy azt is meg kell tanulnom.A leckék nagyon jol érthetőek könnyen tanulhatók.De ehhez elengedhetetlen volt az a háttér is amit Zsuzsa személye biztosított nekünk.A tudat hogy bármikor megakadunk számíthatunk rá, ő ott lesz és vezet minket.A csoportban is részemről alakultak ki ismeretségek, beszélgetések, mi több nagyon tetszett amikor egyszer megszorultam és Zsuzsa épp nem volt gépnél az egyik csoport tag kézségesen segített nekem. Jó érzés ennek a közösségnek a tagja lenni. Nagyon örülök, hogy köztetek lehetek. Még egy vágyam az van.. Azt a bizonyos hópelyhet megtanulni ami miatt megismerhettem Maurer Zsuzsát.”   Merkli Éva, Eve Decor

 

“Nekem egy nagy álmom vált valóra Maurer Zsuzsa segítségével! Januárban itt álltam egy hímzőgéppel, és tényleg fogalmam sem volt róla, hogyan tovább. Tudtam, hogy kell egy szoftver, na de milyen? Nem tudok angolul, hogy fogom én ezt megtanulni? És ekkor jött velem szembe Zsuzsa hirdetése, egyből felvettem vele a kapcsolatot, nagyon készségesen válaszolt az amatőr kérdéseimre már akkor is! 🙂 Hatalmas segítség volt az is, hogy 30 napig használhattam a Bernina szoftvert, mert így teljes mértékben sikerült eldöntenem, hogy milyen szoftvert fogok venni és használni! Nekem hatalmas élmény volt ez a tanfolyam, a teljes tudatlanságból nagyon hamar eljutottam, addig hogy már tudom hogy kell mintát szerkeszteni és el is tudom készíteni. Nagy -nagy köszönet Maurer Zsuzsannának ezért, a tanfolyam leckéi nagyon szépen egymásra épülnek, kiegészíti egymást a videós és a szöveges tananyag. Számos más probléma is felmerült, pl:a minták átkonvertálása, a pendrive és a gépem csatlakoztatása. Ezeket is mind sikerült megoldani, Zsuzsa segítségével! Közben egy jó kis facebook közösségben is megbeszélhettük a felmerült problémákat, örülök, hogy tagja lehetek ennek a csoportnak. Egy szóval, imádtam minden percét a tanfolyamnak,hatalmas sikerélményt adott! Nagyon köszönöm Maurer Zsuzsanna a munkádat és a bátorítást, igazi profi munka! Na és már nagyon várom a haladó tanfolyamot! 🙂  Bera Márti

 

“Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget a tanulásra, nagyon sokat tanultam. Nagyon jó az anyag és érthető. Ha valami nem ment addig néztem újra a videót amíg rá nem jöttem mi a hiba.  Olvastam, hogy lesz haladó tanfolyam is. Addigra igyekszem mindent rendesen negtanulni! Köszönöm szépen!”  A.K.

 

Tanulók munkái

 


 

Ha Te is szeretnél ilyen hímzésmintákat készíteni, és tagja lenni egy nagyszerű facebook közösségnek, szuper élményekkel gazdagodni, jelentkezz az Online Bernina DesignerPlus 8 Online tanfolyamomra. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük