Kategóriák
Blog Gépihímzés Hímző vállalkozás

Hímző vállalkozás indítása lépésről lépésre

1. Hímzőgép és szoftver beszerzése, és a hímzéshez szükséges tudás elsajátítása.

Előző bejegyzésem erről szól.  Katt a megnézem gombra és olvasd el!

2. Vállalkozás létrehozása, cégalapítás.

Ahhoz hogy legálisan értékesíthesd az általad hímzett termékeket, vagy magát a hímzést, mint szolgáltatást, számlaképesnek kell lenned. Ehhez mindenképpen valamilyen vállalkozási formára van szükséged. Lehetsz egyéni vállalkozó, vagy alapíthatsz társas vállalkozást, mint Bt. vagy Kft. Mindegyiknek van előny és hátránya. Minden esetben, az első és legfontosabb lépés,  egy könyvelő felkeresése, aki tájékoztatni fog Téged mindegyik lehetőségről, és segítségével el tudod dönteni, hogy Neked melyik vállalkozási forma lesz a legjobb.

Itt megjegyezném, hogy az első és második pont felcserélhető. Ha már hímzőgép vásárlás előtt biztosan tudod, hogy vállalkozni fogsz, akkor érdemes előbb a vállalkozást megcsinálni, mert így esetlegesen a vásárolt gépet, szoftvert, alapanyagokat a vállalkozásodban el tud számolni. És legyünk őszinték, ez nem kevés összeg.

3. Tevékenység felvétele a vállalkozásba.

A vállalkozás megléte után fel kell venni a hímzést, mint  tevékenységi kört a vállalkozásodba. Ennek a szakmakódja:

139903  Mű- és gépi hímzett termék készítése (végben, szalagban, motívumban)

4. Hely kialakítása

Ki kell alakítanod egy helyet, üzletet, vagy helyiséget, ahol a hímzést vagyis a munkát tudod végezni, és akár a hímzett termékeidet értékesíteni. Sok hímző otthon kezdi a vállalkozást, ilyenkor javasolt egy külön helyiséget, vagy szobát műhelynek berendezni, ahol elfér a hímzőgép, a számítógép, a kellékek, esetleges alapanyagok. Valamint célszerű a vállalkozás papírjainak is egy kis sarkot kialakítani.

5. Tevékenység bejelentése.

A hímzési tevékenység folytatásához nem elég a tevékenységi kört felvenni, magát a tevékenységet be kell jelenteni az illetékes jegyzőnél. Ezt Önkormányzatnál vagy kormányablakban tudod megtenni.

Mivel a hímzés tevékenységi engedélyhez nem kötött, bejelentés után azonnal folytatható.

 

Ha szeretnéd tudni, hogy hímzőgépen kívül mi kell még ahhoz, hogy el tud kezdeni a hímzést, akkor itt egy ajándék neked: összeállítottam egy ellenőrző listát. Ez alapján be tudod szerezni a  hímzéshez szükséges eszközöket és cérnákat. Kattints a gombra, add meg az adataidat, hogy hova küldhetem a listát!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük