Hímzőgép karbantartása

A hímzőgépek drága befektetések, ezért fontos, hogy folyamatosan, rendszeresen karban tartsuk őket. Ha törődsz a gépeddel nem csak az élettartama nő, de minőségi hímzést is tudsz vele készíteni. A nem megfelelően karban tartott gépeknél a meghibásodása gyakoribb, és varrási problémák is előfordulnak vele.

Fontos, hogy már az első naptól megfelelően bánj a gépeddel, hiszen a javítási költségek magasak, és ha üzleti célra is használod, akkor a gép leállása alatt a bevételtől is elesel.

Mindig tartsd tisztán a gépet. Én azt javaslom, hogy minden nap végezd el a takarítását. Ha teheted használaton kívül takard le.

Puha ruhával töröld le a gépet. Az orsót is tisztítsd meg. Itt fokozottan felhalmozódnak a szöszök, amik előidézhetnek nem megfelelő öltésképződést, ezzel rontva a hímzés minőségét. Az orsót puha ecsettel, de legkönnyebben sűrített levegővel tudod tisztítani. Ilyet kis spray flakon formájában tudsz vásárolni.  Például itt:  https://muszakiwebbolt.hu/4world_suritett_levego_400ml .

Ha az ecsetet választod, vásárolj papírboltban festéshez való kis ecseteket, több méretben.

Ha mechanikus felső szálfeszítős a géped, időnként a szálfeszítőket szét kell szedni, és tisztítani kell. A szálfeszítést megzavarhatják még a szem számára láthatatlan szennyeződések is.

Miután alaposan kitisztítottad a gépet, meg is kell olajozni. Mielőtt ennek nekiesel, járj utána hogy hol kell a Te gépeden az olajozást elvégezni, és milyen gyakran. Erről általában a gép kézikönyvében tájékozódhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Név *
Email *
Honlap