Hogyan válassz hímzőgépet? 1. rész

Eldöntötted, hogy vásárolsz egy hímzőgépet? De milyet kellene választanod? Azt sem tudod mi alapján dönts? Mit kérdezz?

Nem csak technikai, hanem beruházási szempontból is fontos, hogy milyen hímzőgépet választunk, hiszen a gépvásárlás elég költséges befektetés. Ezért vásárlás előtt ne sajnálj időt és energiát fektetni egy kis kutatómunkába. Fontos, hogy minél több olyan információt szerezz magadnak, amik segítenek ebben a döntésben.

Kép forrása: http://brothervarrogepcentrum.hu/uploads/termek/PR1050X-erinto-kepernyo.jpg

1. Mire fogod használni?

Csak otthoni, vagy üzleti használatra vásárolod a gépet. Ha üzleti célra, akkor érdemesebb kifejezetten termelésre alkalmas gépet vásárolni. Ezek gyorsabbak, több tűvel  és esetleg több fejjel rendelkeznek.

 

2. Milyen Márka?

Hogy kinek milyen márka a szimpatikus eléggé szubjektív. Kinek a Bernina, kinek a brother. Hogy el tudd dönteni Neked melyik lesz a befutó gyűjts információkat a gyártók weboldaláról, olvass véleményeket blogokon, fórumokon, ha magyarul nem találsz, akár angol nyelven. Érdeklődj a kereskedőnél melyik márkára mi a jellemző. Erősségek, előnyök, hátrányok.

 

3. Távolság a tű és a géptest között.

Ha nagyon kicsi a távolság, akkor nagyobb terméket, például kabát, nehezen fogsz hímezni, mert nem fog elférni.

 

4. Varró és hímzőgép egyben?

Ha egyben varró és hímző a gép, akkor azzal nem csak hímzésre,hanem varrásra is alkalmas. Ilyenkor van egy hímző egység, amit ha leveszel a gépről, akkor lehet varrásra használni. ez költségtakarékos megoldás, de macerás, mert mindig át kell alakítanod a gépet ha hímzés után varrni akarsz, vagy fordítva.

 

5. Keretek, tartozékok

Nézd meg mekkora keretek vannak a géphez, vagy más egyéb tartozékok. Varróhímzőnél például milyen talpak. Később milyen kereteket, kiegészítőket lehet hozzá vásárolni.

Érdemes elolvasnod a keretekről írt blogbejegyzésemet ITT.

 

6. Beépített hímzésminták

Ha veszel egy gép memóriájában vannak hímzésminták, betűtípusok. Ha szoftvert is veszel, akkor majdnem mindegy mennyi van benne, mert internetről tudsz vásárolni , vagy ingyen letölteni mintákat, sőt magad is el tudod készíteni. Ha viszont szoftvert nem szeretnél, jobb ha minél több van mintát tartalmaz a géped.

 

7. Csatlakozási lehetőség

Mi ez? Ha egy hímzőgépre Te szeretnél mintát feltölteni, ahhoz kell a csatlakozás. Ez lehet adatkártya, pendrive, vagy közvetlen összekötheted a számítógéppel speciális kábellel. Én a pendrive-ot és a kábelt részesítem előnyben.

 

8. Garancia, szerviz

Minél több a garancia, annál jobb. Szükséges a megbízható szervízhálózat vagy szerviz, és a megfelelő alkatrész ellátás.

 

Ha szeretnéd tudni, hogy hímzőgépen kívül mi kell még ahhoz, hogy el tud kezdeni a hímzést, akkor itt egy ajándék neked: összeállítottam egy ellenőrző listát. Ez alapján be tudod szerezni a  hímzéshez szükséges eszközöket és cérnákat. Kattints a gombra, add meg az adataidat, hogy hova küldhetem a listát!

Tovább a második részhez. KATT IDE!

Vélemény, hozzászólás?

Név *
Email *
Honlap