Milyen program kell a tökéletes hímzéshez?

A szép, esztétikus  és minőségi hímzésnek több feltétele van, de véleményem szerint a legfontosabb a tökéletes  hímző program megléte. Én mindig azt vallom, hogy a hímzés lelke a hímző program. A Tiéd lehet a világ legszuperebb, legmodernebb csúcstechnológiával felszerelt hímzőgépe, ha nem a megfelelően elkészített  programot használsz, nem fog minőséget produkálni.

 

Kép forrása: https://www.youtube.com/watch?v=-vj8C2Ae-0Y

 

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem kell hozzá, szépen dolgozó, megbízhatóan működő hímzőgép, de azt ne felejtsük el, hogy a számítógép is azt csinálja, amit mi emberek „mondunk” neki.

A hímzőgép is azt fogja csinálni, amit mondunk neki a hímző program segítségével, ugyanis abból olvas ki minden információt. Öltéstípust, öltésnagyságot, öltéssűrűséget, színváltást stb.

Hímzés mintákat ezrével lehet találni az interneten, akár pénzért, akár szabadon letölthetőt, lehet vásárolni hímzőgép forgalmazóktól. Írtam erről egy blog bejegyzést, ha érdekel ITT elolvashatod. DE a legfontosabb, hogy saját magad is elkészítheted.

Nézzük, mire figyelj a hímzésminta elkészítésénél.  Ám ezek nem csak a készítésnél fontosak, hanem az internetről letöltött mintáknál is, hiszen ezen szempontok alapján ellenőrizheted, hogy a program tényleg megfelel-e a tökéletes hímzésre.

  1. A grafika tervezése legyen esztétikus, mondhatni jól nézzen ki. A színek formák egyensúlyban legyenek.
  2. A mintában lévő formák és alakzatok a megfelelő öltéstípussal és körvonallal készüljenek.
  3. Az öltések dőlésszöge igazodjon a formákhoz.
  4. Az öltések legyenek rendezettek, és megfelelően tömöttek.
  5. A formák tökéletesen illeszkedjenek egymáshoz, nem legyenek rések közöttük.
  6. A betűk világosan, könnyen olvashatóak legyenek. Ehhez megfelelően megválasztott betűtípus, színek kellenek, és megfelelő betűméret alkalmazása.

Természetesen mint fent is írtam, nem csak a programtól függ a hímzés minősége, hanem például az  optimálisan kiválasztott cérnától, alapanyagtól, tűtől, hímzésalátéttől.

Ha szeretnéd elsajátítani a profi hímzésminták elkészítésének technikáját és a  Bernina szoftver működését megismerni, NÉZD MEG Magyarország első MAGYAR NYELVŰ online tanfolyamát.

Vélemény, hozzászólás?

Név *
Email *
Honlap