Tippek kezdő hímzőknek – Hozd ki magadból a legjobbat

  1. Tanulj, tanulj, tanulj! Senki nem született úgy, hogy ismeri a gépi hímzés minden fortélyát. Gyakorolj sokat, minél többet tanulsz, minél többet csinálod, annál jobb leszel!

 

  1. Ha nem sikerül valami elsőre, ne add fel! Próbáld újra! Én is dobtam ki pólót, mert nem sikerült a hímzés. Amikor járni tanultál párszor elestél. Ki többször, ki kevesebbszer. De mindig felálltál, és mentél tovább. Most tudsz járni.

 

  1. A hímzés kihívás. A kis projektektől haladj a nagyok felé. Vagyis először egyszerűbb munkát készíts, utána bonyolultat. Így sikerélményben lesz részed, és ha utána valami nem úgy jön össze,nem leszel elkeseredve.

 

  1. Készíts jegyzetet! Írd fel, hogy bizonyos mintákat milyen tűvel, milyen stabilizátorral (hímzésalátéttel) tudtad szuperül elkészíteni. Azt is felírhatod, hogy milyen anyagra készítetted. Csak jegyzetelj, bármit, ami később segíthet Neked!

 

  1. Ne vásárolj feleslegesen! egy csomó pénzt megtakaríthatsz, ha átgondoltan költekezel. iratkozz fel hírlevelemre, és töltsd le az ajándék checklistát.

 

  1. Ha teheted, alakítsd ki saját bejáratú hímző szobádat, vagy csak egy kis sarkot. Jó dolog, ha nem kell mindig eltenni a hímzőgépet, amikor nem használod. Hidd el sokkal többször fogsz alkotni, ha nem azzal kell kezdeni a munkát, hogy mindent előpakolsz.

 

  1. A hímzést készítheted a hímzőgépben tárolt mintákkal, de használhatsz saját mintákat, vagy internetről letöltött,vagy vásárolt programokat, amiket számítógépen fogsz tárolni. Fontos dolog, hogy az ilyen hímzésmintákról készíts másolatot. Akár egy külső winchesterre, vagy CD-re. Így ha a számítógépeddel történik valami, a mintáid akkor is biztonságban lesznek.

 

  1. A hibák elkerüléséhez célszerű próbahímzést készítened. Erről írtam egy külön blog bejegyzést, olvasd el itt!

 

Mindezek mellett a legfontosabb, hogy ha nem tökéletes a munkád, akkor is élvezd!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Név *
Email *
Honlap