Kategóriák
Blog Gépihímzés Online tanfolyam

Tudás egy hímző vállalkozás működéséhez

Hímzett termékek és kiegészítők gyártása, vagy promóciós ruházat gépi hímzése egy nagyszerű vállalkozás. Kreatív, lenyűgöző, változatos, fantáziadús és még sorolhatnám. Lehetőséget ad arra is, hogy munka (főállás) mellett kicsiben kezd el otthon, és lépésről lépésre haladva folyamatosan építsd vállalkozásodat, hímző üzletedet.

 

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/253046072788702903/

Az első két lépés a saját vállalkozásodhoz a hímzőgép és szoftver beszerzése, és a hímzéshez a készségek elsajátítása. Ez igazából két lépés, de egyik sem működik a másik nélkül.

Jelenleg a gépi hímző vállalkozás gyakorlásához szakképesítés ugyan nem szükséges, de ez nem azt jelenti, hogy bizonyos szakmai tudást nem kell elsajátítanod. Hiszen az olvasáshoz sem kell végzettség, de a betűket ismerni kell hozzá. Mindenféle szakmai tudás nélkül rendeléseket vállalni nagy felelőtlenség, főleg ha még pénzt is kérsz érte. Az esetleges hibák, baklövések pedig igen rossz fényben fognak feltűntetni, nem beszélve arról, ha mondjuk anyagi kára származik ebből a megrendelőnek. Nem egyszer kell hímzést készíteni, drága, akár több tízezer Ft-os ruhákra, és hát a hibás hímzés sokszor nem javítható.

Sokan azt gondolják, hogy a hímzés összefügg a varrni tudással, de nem. Varrni nem kell hozzá tudni, kreativitás, szépérzék, igény a minőségre viszont kell hozzá. Ezenkívül elengedhetetlen a kellő alázat, türelem, kitartás a hímzés készségeinek elsajátításához.

Amit tudni kell a profi hímzéshez:

  • a gép működési elve,
  • a hímzőszoftver használata,
  • a hímzés felépítése,
  • összefüggések ismerete a hímzőprogram és a kész hímzés között, (hímezve nem minden olyan, mint számítógépen)
  • alapanyagok ismerete,
  • különféle anyagtípusok és termékek hímzésének technikája.

Hol tudod megtanulni, gyakorlatra szert tenni?

Mivel nem kell képesítés a hímzés gyakorlásához, így iskola vagy tanfolyam sincs Magyarországon. Angol nyelvű oldalakon, tanfolyamokon tudod összeszedni ezt a tudást, de ez a szakmai angol szöveg miatt annak is kihívás, aki jól tud angolul, nem beszélve arról, hogy némely helyen elég bonyolult módszereket tanítanak.

DE van egy jó hírem Neked! 

Gyakorlatot szerezni kizárólag otthon tudsz, a saját gépeden. Ha megtanultad az alapokat, gyakorolj minél többet! Ha készen állsz, vállalj munkát! A igazi tudás és tapasztalat a sok gyakorlás és munka gyümölcse. 

Ha szeretnéd elsajátítani a profi hímzésminták elkészítésének technikáját és a  Bernina szoftver működését megismerni, NÉZD MEG Magyarország első MAGYAR NYELVŰ online tanfolyamát.

2 hozzászólás a(z) “Tudás egy hímző vállalkozás működéséhez” című bejegyzéshez

Olvastam itt, hogy a hímző vállalkozáshoz nem kell végzettség. A könyvelő nekünk azt mondta csak akkor nem kell hozzá, ha Kft-be visszük bele a gépet, ha viszont egyéni vállalkozóként csinálnánk akkor kell. Önök hogy tudják ezeket a szabályokat? Segítségüket előre is köszönöm!

Kedves Mónika! Én ezt megkérdeztem a Kormányzati ügyfélvonalon. Nem kell végzettség. Magyarországon jelenleg nem is létezik ilyen képzés.
Sőt pár éve új telephelyre költöztünk, és újra kellett engedélyezetnem a műhelyem, akkor sem kértek tőlem végzettséget.(én is egyéni vállalkozásban csinálom)
Itt a válasz, amit anno kaptam. Ha tudok még segíteni, keressen bizalommal. Zsuzsa
“Köszönjük, hogy megkeresésével a Kormányzati Ügyfélvonalhoz fordult! Az alábbi információkkal tudunk szolgálni Önnek:
Ügyfélszolgálatunk egyéni vállalkozással kapcsolatban nyújt tájékoztatást, társas vállalkozással kapcsolatos kérdésében a Céginformációs Szolgálat tud információval szolgálni az alábbi elérhetőségek valamelyikén.
Tájékoztatjuk, hogy a 139901 kódszámhoz tartozó M.n.s. egyéb textiltermék gyártása tevékenység folytatásához az alábbi képesítek és tevékenységi engedélyek szükségesek:

Szakképesítés nem szükséges.
Tevékenységi engedély nem szükséges.
A tevékenység megkezdésére irányuló szándék bejelentését követően folytatható az ipari tevékenység.
Bejelentéshez kötött ipari tevékenység esetében az ipari tevékenység folytatója az ipari tevékenység megkezdését megelőzően az 57/2013. (II. 27.) Korm. rendelet 3. mellékletben meghatározott adattartalmú formanyomtatványon köteles a telep fekvése szerint illetékes település, Budapesten a kerületi önkormányzat jegyzőjénél, a Fővárosi Önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi főjegyzőnél írásban bejelenteni a folytatni kívánt ipari tevékenységet. A jegyző az általa vezetett nyilvántartást az interneten közzéteszi.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük