Tudás egy hímző vállalkozás működéséhez

Hímzett termékek és kiegészítők gyártása, vagy promóciós ruházat gépi hímzése egy nagyszerű vállalkozás. Kreatív, lenyűgöző, változatos, fantáziadús és még sorolhatnám. lehetőséget ad arra is, hogy munka (főállás) mellet kicsiben kezd el otthon, és lépésről lépésre haladva folyamatosan építsd vállalkozásodat, hímző üzletedet.

 

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/253046072788702903/

Az első két lépés a saját vállalkozásodhoz a hímzőgép és szoftver beszerzése, és a hímzéshez a készségek elsajátítása. Ez igazából két lépés, de egyik sem működik a másik nélkül.

Jelenleg a gépi hímző vállalkozás gyakorlásához szakképesítés ugyan nem szükséges, de ez nem azt jelenti, hogy bizonyos szakmai tudást nem kell elsajátítanod. Hiszen az olvasáshoz sem kell végzettség, de a betűket ismerni kell hozzá. Mindenféle szakmai tudás nélkül rendeléseket vállalni nagy felelőtlenség, főleg ha még pénzt is kérsz érte. Az esetleges hibák, baklövések pedig igen rossz fényben fognak feltűntetni, nem beszélve arról, ha mondjuk anyagi kára származik ebből a megrendelőnek. Nem egyszer kell hímzést készíteni, drága, akár több tízezer Ft-os ruhákra, és hát a hibás hímzés sokszor nem javítható.

Sokan azt gondolják, hogy a hímzés összefügg a varrni tudással, de nem. Varrni nem kell hozzá tudni, kreativitás, szépérzék, igény a minőségre viszont kell hozzá. Ezenkívül elengedhetetlen a kellő alázat, türelem, kitartás a hímzés készségeinek elsajátításához.

Amit tudni kell a profi hímzéshez:

  • a gép működési elve,
  • a hímzőszoftver használata,
  • a hímzés felépítése,
  • összefüggések ismerete a hímzőprogram és a kész hímzés között, (hímezve nem mionden olyan, mint számítógépen)
  • alapanyagok ismerete,
  • különféle anyagtípusok és termékek hímzésének technikája.

Hol tudod megtanulni, gyakorlatra szert tenni?

Mivel nem kell képesítés a hímzés gyakorlásához, így iskola vagy tanfolyam sincs Magyarországon. Angol nyelvű oldalakon, tanfolyamokon tudod összeszedni ezt a tudást, de ez a szakmai angol szöveg miatt annak is kihívás, aki jól tud angolul, nem beszélve arról, hogy némely helyen elég bonyolult módszereket tanítanak.

Gyakorlatot szerezni kizárólag otthon tudsz, a saját gépeden. Ha megtanultad az alapokat, gyakorolj minél többet! Ha készen állsz, vállalj munkát! A igazi tudás és tapasztalat a sok gyakorlás és munka gyümölcse. 

 

Tervezem hímzőtanfolyam indítását, ahol megtanulhatod a szakmát, könnyen és egyszerűen. Ha szeretnél róla elsőként értesülni, iratkozz fel hírlevelemre és töltsd le az ingyenes eszköz és hímzőcérna checklistát.

Vélemény, hozzászólás?

Név *
Email *
Honlap